Невена Червенакова

  • Йога за хормонален баланс (практика за жени)
От ранна възраст Невена е отдадена на практикуването и изучаването на йога, медитация и различни практики за здравословен и балансиран живот, по-близък до природата. Сертифициран йога учител е към Yoga Alliance (200H YTT, 85H Prenatal YTT) и към студио Янтра (курс за преподаватели „Носещи живот“). Завършва сертификационен курс за йога и аюрведа терапевтичен масаж в Милано, практикува терапия с тибетски купи, ароматерапия и е инициирана в Рейки, втора степен. Изучава Хормон Йога терапия на Дина Родригес и задълбочено се интересува от естествени начини за поддържане на хормонален баланс. Прекарва няколко години като доброволец в много международни йога центрове в Европа, където се учи и преподава йога. Стреми се да насърчи участниците в класовете си към повече спонтанност и осъзнатост.

Класът по „Йога за хормонален баланс за жени“ е по комлекса на Дина Родригес за хармонизиране нивото на женските хормони. Състои се от серия от динамични йога упражнения и интензивни дихателни техники и визуализации за стимулиране на жлезите с вътрешна секреция, раздвижване на енергията и премахване на блокажите в цялото тяло. Часът завършва с релаксация за хармонизиране и успокояване на физическо и енергийно ниво.
Редовното практикуване на хормонална йога терапия води до позитивни резултати още през първия месец.
Не се препоръчва в първите дни от женския цикъл, в следоперативен период, при рак на гърдата и репродуктивните органи, при напреднала ендометриоза.
 

За Salt&Art:

„Атмосферата в Salt&Art е приятелска и подкрепяща, а пространството е много уютно и предразполага да се отпуснеш и презаредиш. Радвам се, че съм част от екипа на преподавателите. Класът ми „Йога за хормонален баланс“ е с лесни упражнения и е подходящ за всички нива. Приветствам ви и съм благодарна за срещите с всички участнци в класовете ми.“