Доротея Маринова

  • Йога за бременни
  • Въздушна йога
  • Тай масаж
  • Рисуване с къна (Мехенди)

По образование Доротея Маринова е преводач, но пътят я отвежда на място, в което се доближава още по-близо до Себето. През 2009-та година завършва цялостен курс в България по Класически Тайландски масаж, преподаван в Thai Massage School of Chiang Mai (TMC), Северен Тайланд. С практикуването на този древен метод във времето успява да развие умението си да дава енергия и сила на другите чрез масажа. В него са събрани мъдростта на една хилядолетна практика и величието на човешките способности. Инициирането й в степен рейки я насочва още по-ясно към осъзнаване на тялото, във всичките му енергийни форми и това да бъде чист проводник на нещо по-висше.

Срещата й с йога се случва съвсем естествено, като първата от тях е в часовете на Ани Павлова по Сатянанда йога традицията. След което пътят й продължава при различни йога учители, семинари и практики, които задълбочават интереса й към духовно търсене и осъзнаване на вътрешния потенциал.

От 2014 година е сертифициран Йога инструктор към Yoga Alliance за RYT-200. Освен като инструктор по Хатха йога, Въздушна и Акро йога, голямо вдъхновение и удоволствие за Доротея е общуването й с малките, с които споделя опитът си от специализираните курсове за преподаватели по Йога за деца – Rainbow Kids Yoga и R.Y.E (Research on yoga in Education). В момента активно работи с бременни жени.

За тай масажа, Доротея споделя:

„Тайландският масаж е високо ефективен метод, прилаган от 2500 години както за релаксация, така и терапевтично. Базиран е на работа върху 72 000 енергийни канала в човешкото тяло, като основният фокус е върху главните 10, наричани SEN SIB. Изключително влияние върху масажа имат индийските (аюрведа) и китайските традиции (акупунктура). Масажът се прилага чрез натиск с палци, длани, лакти, колене, ходила, както и чрез различни стречинг позиции. Работата по десетте основни енергийни канала според тайландската медицина SEN SIB въздейства на физическо и ментално ниво. Обикновено се изпълнява върху матрак на земята, като получаващият e напълно облечен, в подходящи леки и свободни дрехи.“

За Salt&Art:

“Salt&Art е едно от местата, в които потъвам в безвремие. До голяма степен това се дължи на спокойствието, което внася светлината на солната стена. С нея имаш усещане за прегръдката на жизнеутвърждаващия изгрев или разтапящия сърцето романтичен залез, в зависимост от настройката ти за деня! Със Светла освен, че сме колеги йогини, имаме още много сходни интереси като пеенето, мехенди и непрестанния стремеж към живот изпълнен с изкуство! Благодаря за срещата! НАМАСТЕ!”