Халотерапия в Солна стая

В Salt&Art сме изградили две солни стаи, които ще повлияят положително върху здравето на децата ви и на вас самите.

Предлагаме

Халотерапия за деца с продължителност 30 минути

Халотерапия за възрастни с продължителност 40 мин.

ВАЖНО: В „Salt&Art НЕ предлагаме диагностика или препоръки за медицинско лечение. Ако имате някакви притеснения, свързани с ваше заболяване преди посещение се консултирате с наблюдаващия ви лекар.
Солна терапия НЕ се провежда при повишена телесна температура, обострено състояние на хронично заболяване, епилепсия, сърдечна недостатъчност, остри етапи на респираторни заболявания, белодробна недостатъчност, туберколоза, открити рани, рак, неконтролирана с лекарства хипертония, или психични заболявания.

Халотерапия въздейства благоприятно върху здравето
Тя е естествен метод за профилактика и лечение на редица заболявания в организма. Осъществява се чрез халогенератор, който стои в помещение, чиято цел е да постигне здравословна среда чрез микроклимат, близък до солната пещера, морския бряг, или планина. Халогенераторът впръсква във въздуха отрицателно заредени солни частици, които при вдишване неутрализират положително заредените йони в човешкия организъм, създавайки по този начин естествен баланс. Впръскването на сух аерозол играе важна роля за облекчаване на здравословни проблеми и се прилага най-вече при хора с респираторни и кожни заболявания.

Как точно се провежда халотерапията (солна инхалация) и за какво е полезна?
Посетителите прекарват време в специално изградените помещения, с продължителност – 40 минути за възрастни и 30 минути за деца, вдишвайки разпрашените фини частици сол от 1-3 микрона. Те представляват специална медицинска, пречистена сол и се впръскват чрез за халогенератора. Тези частици се транспортират чрез дишането до най-малките бронхи и дихателни пътища в белите дробове, включително синусите и носната кухина. Действат като антибактериално средство за бактериите и замърсителите, попаданали в дихателните пътища.

Халотерапията:

  • намалява възпалението в белите дробове;
  • изкарва натрупаната слуз;
  • подобрява функцията на белите дробове;
  • отваря дихателните пътища;
  • балансира кожни заболявания като дерматит и псориазис;
  • повлиява успешно на стресови състояния като депресия, безпокойство и хронична умора.

Колко сесии халотерапия са препоръчителни?


За хора с настинки, симптоми на грип, ушни инфекции, или други временни дихателни затруднения – от 1 до 8 последователни солни сесии (посещения) могат да бъдат много ефективни.

За хронични респираторни и дерматологични състояния като астма, бронхит, синузит, алергии, псориазис и др.  силно се препоръчва да се извършат 12 до 20 последователни сеанса или при възможно най-кратък период от време. Тази последователностможе да се повтори 2-4 пъти годишно.

За развлекателни, релаксиращи и облекчаващи стреса цели сесиите могат да бъдат приложени толкова пъти, колкото желаете, примерно през ден.

За засилване на имунитета или след прекарани вирусни заболявания посещението в солна стая е най-ефективно, когато се прилага поне три пъти седмично. Препоръчително е терапията да се повтаря 1 до 3 пъти годишно, за да се поддържат положителните резултати.

Безопасна ли е халотерапията за деца?
Халотерапията (солната терапия) е не само безопасна за децата, но и силно се препоръчва. Това е 100% естествено, неинвазивно и удобно лечение без странични ефекти или потенциални опасности за здравето. Лечението е подходящо за деца от всякаква възраст (включително бебета). Децата всъщност реагират на терапията по-бързо, отколкото възрастните.

Защо е толкова релаксиращо в солна стая?
Солната стая създава приказно усещане чрез атмосферата вътре. Всичко около вас е бяло. Светлината и музиката са нежни. В нашата стая има и люлка на която всеки може да се полюее, а всички знаем, че това успокоява. Столовете ни са много удобни и преразполагат да се отпуснеш в тях. Солта под краката ви е топла. Като кристал тя има свойството да премахва негативните емоции, да пречиства въздуха, и подобрява настроението ви.